I det centrale København arbejdes der på højtryk på en stor byggeplads. Et byggeri der udover at spænde fysisk hen over Christians Brygge også spænder buen vidt hvad angår innovation og bæredygtighed.

Realdania By & Byg er bygherre på projektet der går under navnet BLOX, der forventes at stå klart i 2018.

BLOX er meget mere end en bygning. Det bliver en bygning, hvor der arbejdes, forskes og tænkes. Det bliver en bygning, hvor folk bor og hvor andre mødes. Det bliver en bygning, som børn leger i – og omkring, og hvor Dansk Arkitektur Center er en tæt samarbejdspartner i hele projekterings- og byggefasen – og vil høre til fremover.

Som hus skal BLOX være et nyt samlingspunkt i København. De nye byrum, og den mulige nye bro over havnen neden for Vester Voldgade, vil bringe tusindvis af mennesker – og turisterne – til området hver dag. Det er kort sagt ”mere end en bygning”.

Udover BLOX skabes der også det der kaldes et innovations- og væksthub kaldet BLOXHUB. Og hvad er så lige en ”hub”? Begrebet ’HUB’ er engelsk og betyder kerne og anvendes ofte om fysiske fællesskaber  i en bygning.

Målet med BLOXHUB er at skabe et stærkt udviklingsmiljø der arbejder med innovation og bæredygtighed inden for byggeri, arkitektur, byudvikling og design, og hvor virksomheder og forskningsinstitutioner sammen kan udvikle nye innovative løsninger til gavn for dansk erhvervsliv og international vækst.

Det er et helt centralt mål for BLOXHUB, at det bliver en landsdækkende forening. Det er hele Danmark, der med hub’en får et stærkt fagligt miljø at sparre med og udvikle med. BLOXHUB er et forsøg på at styrke Danmarks internationale position inden for innovativt og bæredygtigt byggeri.

Kilde programchef Lennie Clausen Realdania, og du kan læse meget mere om selve byggeriet på deres hjemmeside www.blox.dk og www.bloxhub.dk.